Over RICTV

In 2005 is RICTV opgericht door Peter Kosterman, na 20 jaar ICT ondernemerschap. In de afgelopen 15 jaar heeft het bureau zich uiterst succesvol gespecialiseerd in executive search opdrachten voor ICT management- & regie- functies. Bij exclusieve opdrachten ligt de hitrate boven de 90%. De focus bij wervingsopdrachten is gericht op kandidaten met HBO+ / academisch werk- en denkniveau en een minimum van 7 jaar ICT ervaring. Wij doen dit voor vaste posities, maar ook voor de zwaardere interim opdrachten.

Wat RICTV onderscheidt van de markt zijn de volgende kernpunten:

  1. Wij kennen het ICT vak door en door en de aanpak die wij hanteren is vooral gericht op het matchen van persoonlijk aantoonbare change management successen (portfolio) van kandidaten en niet louter op het profiel geschetst in een cv. Wij noemen dat “solution selling”.
  2. Voor onze klanten zijn wij sparringpartner tijdens de intake. Wij begrijpen niet alleen de situatie, de uitdagingen en de doelen, maar wij kennen ook de kandidaten die al eerder vergelijkbare situaties succesvol hebben gemanaged. Wij noemen dat “solution buying”.
  3. In tegenstelling tot vele collega bureaus durven wij ook concrete resultaten te beloven: Wij dragen binnen 3 weken 3 hoogwaardige kandidaten voor met een grondige onderbouwing (solutions). Dit is onder meer mogelijk doordat wij meer dan 3000 potentiele ICT-management- en regie- kandidaten kennen, waarvan wij het overgrote deel uitgebreid gesproken hebben.
  4. Voor onze kandidaten zijn wij klankbord en adviseur. Om dit kracht bij te zetten staan wij altijd open voor vragen en houden donderdagmiddag vrij voor telefonisch advies.
  5. Wij werken voornamelijk exclusief en indien gewenst op no cure no pay basis.

Peter-website